video over tien tijdvakken kwartet

Tijdvakken Kwartetspel over tien tijdvakken ook geschikt voor Maand van de Geschiedenis

Het is weer de Maand van de geschiedenis, met dit keer natuurlijk minder evenementen. Een potje kwartet, met al dan niet de anderhalve meter afstand, is natuurlijk nog steeds mogelijk.

In deze video legt Simon de Wilde van Kwartetwinkel uit hoe hij op het idee kwam om het Tien Tijdvakken Kwartetspel over de tijdvakken te maken. Ook legt hij uit hoe je het kunt toepassen in de les, onder andere door het gebruik van de gratis pdf met activerende werkvormen die je hier kunt downloaden.

video tien tijdvakken kwartet

Zoek jij als docent naar een manier om de geschiedenislessen over de tien tijdvakken in te vullen op een manier die leerlingen aansprekend, interessant en tegelijkertijd leuk vinden? En naar lesmateriaal over de tien tijdvakken dat inhoudelijk is, maar waar je tegelijkertijd ook veel plezier mee kunt beleven? Kijk dan de video of lees hier meer over het tien tijdvakken kwartet.

De reacties onder docenten zijn erg positief.

“Wat een onwijs leerzaam spel is dit! Ik heb echt nieuwe dingen geleerd over tijdvakken uit de Nederlandse geschiedenis. En daarnaast is het dus ook gewoon heel erg leuk om te spelen. Zelf heb ik het spel thuis gespeeld met familieleden en we werden er erg fanatiek van. Omdat voor ons niet alles bekend was op de afbeeldingen zijn we gaan zoeken naar meer informatie. Dit zie ik bij de leerlingen nog niet zo snel gebeuren, maar dan kun je als leerkracht natuurlijk stimuleren.  Juf Inger,

Ook zij wees nog even op de pdf die wij hebben samengesteld met activerende werkvormen. Het kwartet kun je namelijk op veel manier gebruiken in de klas. “Het spel raad de kaart uit dit bestand lijkt me tof om te spelen met mijn klas en ook de mogelijkheid om zelf een kwartet te maken met een format wat aansluit bij het echte kwartet is leuk.”

Ook Femke Bosmans van het blog Juffrouw Femke besteedde aandacht aan het kwartet. Zij houdt een interessant blog bij met goede tips voor in de klas. Over het Tijdvakken Kwartet schrijft Femke: “Mijn groep 8 vindt het kwartetspel erg leuk en leerzaam. Ze hadden veel plezier tijdens het spelen en tegelijkertijd oefenden ze de tijdvakken, de historische namen en de begrippen.” 

Meer reacties van docenten lees je hier. 

spel geschiedenis onderwijs

Het Tijdvakken Kwartetspel is makkelijk te bestellen via een bericht op onze website. Het kost 9,95 euro exclusief verzendkosten.