spel geschiedenis onderwijs

Geschiedenis lesmateriaal Tien Tijdvakken en canon van Nederland

De vensters van de canon van Nederland komen vaak terug in de geschiedenisles. Het Tien Tijdvakkenkwartet bevat speelkaarten met diverse vensters uit de canon. Van de hunebedden tot Europa, je vindt ze terug in het spel. Elk van de Tien Tijdvakken vormt een kwartetsetje met daarin een persoon, een gebouw, een gebeurtenis en een ontwikkeling. Breng als docent of leerkracht je geschiedenisles tot leven met dit unieke educatieve en prachtig vormgegeven historische kwartetspel.

Veel leerlingen vinden geschiedenis saai en lastig. Dat is wel begrijpelijk want er komen nogal wat abstracte termen voorbij. En historische bronnen gebruiken is een ander belangrijk punt wat de meeste leerlingen lastig vinden, maar wat erg belangrijk is. Tegelijk is het jammer dat leerlingen het een lastig vak vinden want geschiedenis is bij uitstek het vak van de verhalen. En iedereen houdt van verhalen. Ons spel biedt aanknopingspunten voor verhalen.

Tien Tijdvakkenkwartetspel
Kwartetwinkel ontwikkelde daarom het geschiedenisspel bij uitstek: het Tien Tijdvakkenkwartet. Dit spel brengt geschiedenis tot leven op een inhoudelijke maar speelse manier. Zo kun je als docent de Tien Tijdvakken en de vensters van de canon op een ludieke manier in je les aanbieden. We hebben een pdf ontwikkeld samen met docenten met daarop diverse activerende werkvormen zodat je het spel op meerdere manieren kunt inzetten, naast het klassieke kwartet.

tien tijdvakken
Het Tien Tijdvakken Kwartetspel bevat vensters uit de Nederlandse Canon.

Canon van Nederland
Het Tien Tijdvakkenkwartet bevat diverse vensters uit de canon van Nederland. Door het spelen van dit spel onthouden leerlingen beter welk venster bij welk tijdvak hoort en ze onthouden de Tien Tijdvakken en de volgorde ervan beter. Het kwartetspel sluit aan de bij elke lesmethode en is makkelijk in te zetten. Het is te gebruiken als lesmateriaal voor het basisonderwijs maar ook de onderbouw van het voortgezet onderwijs kan er uitstekend mee uit de voeten.

Canon van de Nederlandse geschiedenis en Tien Tijdvakken in een kwartetspel
Je kunt een los exemplaar bestellen voor 9,95 euro exclusief btw en verzendkosten, maar we hebben ook aanbiedingen:

Pakketten met korting
Pakket PO en pakket VO bestaande uit 4 en 7 spellen om met de hele klas te kunnen spelen. De kosten zijn 38 en 65 euro exclusief btw en verzendkosten.

Bij tien of meer spellen betaal je geen verzendkosten.

Bestel snel je spel
Vul hier het bestelformulier in en dan gaan de spellen op de post en volgt een digitale factuur.

Wil je meer lezen over ons spel?
Wat het idee erachter is, wat andere docenten, leerkrachten en leerlingen ervan vinden? Of een video bekijken met uitleg over het spel? Dat kan door hier te klikken. En je kunt lezen wat het Onderwijsblad over ons schreef. Een mooi verhaal met een prachtige foto, klik hier.