tien tijdvakken

Geschiedenis lesmateriaal groep 6, 7, 8, Tien Tijdvakken en Canon van Nederland

Wil jij je leerlingen verrassen met een leuke en leerzame manier om de tien tijdvakken en de vensters uit de Nederlandse canon te beheersen? Met ons Tien Tijdvakkenkwartet heb je uniek materiaal in handen voor je geschiedenisles van groep 6, 7 en 8. Ook voor de onderbouw van de middelbare school is het spel uitermate geschikt.

Ben jij op zoek naar een manier om de geschiedenisles te verlevendigen? Dan is het Tien Tijdvakkenkwartet zeker iets voor je. Het spel bevat tal van de vensters uit de Nederlandse canon en het sluit aan bij elke lesmethode. Elk van de Tien Tijdvakken vormt een kwartetsetje met daarin een persoon, een gebouw, een gebeurtenis en een ontwikkeling. Je zet het simpel in en leerlingen zijn direct enthousiast. Met onze gratis te downloaden pdf met extra activerende werkvormen zet je het spel op diverse manieren in je les.

Geschiedenisles groep 6, 7, 8
Juf Femke (link) testte ons Tijdvakken Kwartet in haar klas en dit vond ze ervan. “Mijn groep 8 vindt het kwartetspel erg leuk en leerzaam. Ze hadden veel plezier tijdens het spelen en tegelijkertijd oefenden ze de tijdvakken, de historische namen en de begrippen.”

Staden en steden een van de tiien tijdvakken
Vier kaartjes van Tijdvak 4 Steden en Staten uit het Tien Tijdvakken Kwartet

Canon van de Nederlandse geschiedenis en Tien Tijdvakken in een kwartetspel
Je kunt een los exemplaar bestellen voor 9,95 euro exclusief btw en verzendkosten maar we hebben ook aanbiedingen:

Pakket PO en pakket VO bestaande uit 4 en 7 spellen om met de hele klas te kunnen spelen. De kosten zijn 38 en 65 euro exclusief btw en verzendkosten.
Als je 10 exemplaren of meer bestelt, zijn de verzendkosten gratis.

Vul het bestelformulier hier in en dan gaan de spellen op de post en volgt een digitale factuur.

Wil je meer lezen over ons spel?
Wat het idee erachter is, wat andere docenten, leerkrachten en leerlingen ervan vinden? Of een video bekijken met uitleg over het spel? Dat kan door hier te klikken. En je kunt lezen wat het Onderwijsblad over ons schreef. Een mooi verhaal met een prachtige foto, klik hier.