vrouw denkt over tijdvakken kwartet

Vijf vragen over het Tijdvakken Kwartetspel

Via onze website en Instagram krijgen we soms vragen over het Tijdvakken Kwartetspel dat we hebben ontwikkeld voor basisscholen en voor het voorgezet onderwijs. Hoe gebruik je het eigenlijk en waar is het te koop? Deze vragen hebben we daarom even op een rijtje gezet in dit artikel.

  1. Voor welke leerlingen is het spel geschikt?
    Het Tijdvakken Kwartetspel is geschikt voor de hoogste klassen van het basisonderwijs, groep 6, 7 en 8, en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. In onze eerder blogs las je bijvoorbeeld hoe het wordt ingezet door Meester Rick op de basisschool en door Daan Weerheim van het Trajectum College in Utrecht Overvecht (VMBO). Speciaal voor bovenbouwleeringen van de havo en het vwo hebben we een sjabloon gemaakt waarmee je een eigen kwartet kunt maken van de tien tijdvakken met daarin de 49 kenmerkende aspecten.
  2. Maar hoe gebruik je het dan?
    Om het docenten makkelijker te maken heeft Simon de Wilde van Kwartetwinkel, docent geschiedenis, een pdf ontwikkeld met activerende werkvormen. Je kunt het kwartet gebruiken voor een leuke energizer, waarbij leerlingen moeten raden welke persoon op de kaart zij zijn, ook kan het kwartet dienen als basis voor een spreekbeurt over een van de kaarten en voor nog veel meer! Vraag de pdf nu aan!spel geschiedenis onderwijs
  3. Hoe kan ik het kwartet bestellen? 

Via onze website bestel je makkelijk jouw exemplaar van het Tijdvakken Kwartet. Een berichtje via Instagram mag ook.

4. Wat kost het spel?
Het Tijdvakken Kwartet kost 9,95 euro. Dat is exclusief verzendkosten. Vanaf tien exemplaren betaal je geen verzendkosten.

5. Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een Tijdvakken Kwartetspel te maken?
Wij zijn allebei historicus en docent en erg geïnteresseerd in geschiedenis. Simon de Wilde merkte tijdens de les dat leerlingen de tijdvakken lastig vonden. Hij besloot daarom zelf een Tijdvakken Kwartet te maken.

Nieuwsgierig geworden naar het kwartet? Lees meer in onze blogs

Kwartet bestellen? Stuur een bericht!

Staden en steden een van de tiien tijdvakken
Vier kaartjes van Tijdvak 4 Steden en Staten uit het Tien Tijdvakken Kwartet)

 

 

 

 

 

 

 

kwartet geschiedenis
De achterkant van het Tijdvakken Kwartetspel