Tien Tijdvakken Kwartet

Kwartetwinkel ontwikkelde zelf het Tien Tijdvakken Kwartet. Het spel is geschikt voor geschiedenisonderwijs op de basisschool en binnen het voortgezet onderwijs. Het is gebaseerd op de tien tijdvakken, die gebruikt worden binnen het geschiedenisonderwijs en daarmee ook op de Canon van Nederland.

Het spel is complementair aan verschillende methodes die gebruikt worden als lesmateriaal in onderwijsland. Ook kan de docent het spel gebruiken als kapstok om een bepaald onderwerp van de tien tijdvakken uit te lichten, bijvoorbeeld via een verhaal over Willem van Oranje. Of de leerlingen kunnen onderzoek doen naar een kaartje, bijvoorbeeld via de canon, en daar een korte presentatie over houden.

Een gratis pdf ontvangen met activerende werkvormen met het Tijdvakken Kwartetspel voor in jouw klas? Schrijf je hier in! Deze pdf bevat ook een oefening over de 49 kenmerkende aspecten voor bovenbouwleerlingen. 

Het Tien Tijdvakken Kwartet bestellen? Het spel kost 9,95 euro exclusief verzendkosten. Vanaf tien stuks betaal je geen verzendkosten!  Bestellen? Stuur ons een bericht! 

Meer weten? Lees deze blog

tien tijdvakken
Het Tien Tijdvakken Kwartetspel.