Bestel het Tien Tijdvakken Kwartetspel

spel geschiedenis onderwijs

Hoe bestel ik het Tien Tijdvakken Kwartetspel?

Je bestelt het Tien Tijdvakken Kwartetspel door hier te klikken! en ons formulier in te vullen. Daarna ontvang je van ons een mail en gaat je bestelling op de post. De betaling volgt via een factuur die je per e-mail ontvangt.

Aanbieding: special Tijdvakken Pakket voor je PO- en VO-klas.
Bestel nu de speciale lespakket aanbieding.

Pakket VO bestaat uit  zeven spellen om met je hele klas te spelen. Voor slechts 65 euro, exclusief btw. Je ontvangt ook onze unieke pdf met activerende werkvormen zodat je het spel op veel manieren kunt inzetten in je les.

Pakket PO bestaat uit vier spellen om met je hele klas te spelen. Voor slechts 38 euro, exclusief btw. Je ontvangt ook onze unieke pdf met activerende werkvormen zodat je het spel op veel manieren kunt inzetten in je les.

 

Maak je geschiedenisles over de tien tijdvakken interessant en leuk voor iedere leerling

Vinden jouw leerlingen het lastig om de vensters van de Nederlandse Canon te onthouden en begrijpen?
Zoek jij als docent naar een manier om de geschiedenislessen over de tien tijdvakken in te vullen op een manier die leerlingen aansprekend, interessant en tegelijkertijd leuk vinden?

Geschiedenisdocent Simon de Wilde van Kwartetwinkel ontwikkelde zelf het Tien Tijdvakken Kwartet. Hij merkte dat leerlingen het lastig vonden om de tien tijdvakken te begrijpen en uit elkaar te houden. Ook vonden sommige leerlingen de geschiedenislessen saai. Een gemiste kans, vindt geschiedenisfreak Simon en daarom maakte hij zelf een tien tijdvakken kwartetspel. Het spel is geschikt voor geschiedenisonderwijs op de basisschool en binnen het voortgezet onderwijs en het sluit aan op de kerndoelen. Het is gebaseerd op de tien tijdvakken, die gebruikt worden binnen het geschiedenisonderwijs en daarmee ook op de Canon van Nederland. Het spel is te gebruiken bij elke lesmethode.

Spelen met je leerlingen
Je speelt het spel met je klas op de klassieke manier door in groepjes van vier leerlingen kwartet te doen. Idealiter heb je dan ongeveer zeven setjes nodig om met je klas aan de slag te kunnen.

Kwartetwinkel heeft daarom de volgende aanbieding: als je nu zeven spellen bestelt, betaal je slechts 65 euro, exclusief btw en je ontvang de pdf met activerende werkvormen. Daarmee kun je eenvoudig het spel op meerdere manieren inzetten.

Bestellen, hoe het werkt:

Ja, ik wil het tien tijdvakken kwartetspel voor mijn klas bestellen! Stuur ons dan door hier te klikken een bericht.

Je vult je snel je gegevens in en ontvangt dan een mail van ons ter bevestiging. Daarna sturen we de spellen per post op en je ontvangt een factuur per e-mail. Simpel.

Meer zien van het Tijdvakken Kwartetspel?

In deze video vertelt Simon meer over de achtergrond van het spel en zie je hoe het spel eruitziet en hoe je het tien tijdvakken kwartet toepast in je les. 

video tien tijdvakken kwartet

 

spel geschiedenis onderwijs

Met het spel kun je alle kanten op: natuurlijk je speelt er een potje kwartet mee, maar je kunt het ook inzetten om op allerlei manieren meer te leren over de tien tijdvakken. Je hoeft dat zelf niet te bedenken, want wij ontwikkelden daarvoor bij Kwartetwinkel een pdf met activerende werkvormen die je ontvangt bij aankoop.

De pdf met activerende werkvormen die bij het spel hoort gratis ontvangen? Schrijf je hier in! Deze pdf bevat ook een oefening over de 49 kenmerkende aspecten voor bovenbouwleerlingen. 

Het spel is complementair aan verschillende methodes die gebruikt worden als lesmateriaal in onderwijsland. Ook kan de docent het spel gebruiken als kapstok om een bepaald onderwerp van de tien tijdvakken uit te lichten, bijvoorbeeld via een verhaal over Willem van Oranje. Of de leerlingen kunnen onderzoek doen naar een kaartje, bijvoorbeeld via de canon, en daar een korte presentatie over houden.

Tijdvakken Kwartetspel
Een aantal kaarten uit het Tijdvakken Kwartetspel.

Wat zeiden anderen over het spel?

“Wat een onwijs leerzaam spel is dit! Ik heb echt nieuwe dingen geleerd over tijdvakken uit de Nederlandse geschiedenis. En daarnaast is het dus ook gewoon heel erg leuk om te spelen. Zelf heb ik het spel thuis gespeeld met familieleden en we werden er erg fanatiek van. Omdat voor ons niet alles bekend was op de afbeeldingen zijn we gaan zoeken naar meer informatie. Dit zie ik bij de leerlingen nog niet zo snel gebeuren, maar dan kun je als leerkracht natuurlijk stimuleren.  Juf Inger,

Ook zij wees nog even op de pdf die wij hebben samengesteld met activerende werkvormen. Het kwartet kun je namelijk op veel manier gebruiken in de klas. “Het spel raad de kaart uit dit bestand lijkt me tof om te spelen met mijn klas en ook de mogelijkheid om zelf een kwartet te maken met een format wat aansluit bij het echte kwartet is leuk.”

Ook Femke Bosmans van het blog Juffrouw Femke besteedde aandacht aan het kwartet. Zij houdt een interessant blog bij met goede tips voor in de klas. Over het Tijdvakken Kwartet schrijft Femke: “Mijn groep 8 vindt het kwartetspel erg leuk en leerzaam. Ze hadden veel plezier tijdens het spelen en tegelijkertijd oefenden ze de tijdvakken, de historische namen en de begrippen.”

Het Tien Tijdvakken Kwartet bestellen? Het spel kost 9,95 euro exclusief verzendkosten. Vanaf tien stuks betaal je geen verzendkosten!  Bestellen? Stuur ons een bericht! 

Meer weten? Lees deze blog