Amsterdam Oost Kwartetspel voor nieuwe bewoners Spark Village

Kunnen jullie een kwartet op maat maken van Amsterdam Oost? Met deze vraag kwam de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale bij Kwartetwinkel.

Op het Sciencepark in Amsterdam bouwde woningstichting Rochdale een nieuwbouwcomplex. Spark Village bestaat uit 240 woningen waarvan de ene helft bedoeld is voor jongeren en studenten van 18-27 jaar en de andere helft voor statushouders. Eind oktober ontvingen de eerste bewoners hun sleutel en klein cadeautje: het Amsterdam Oost Kwartetspel.

Het gaat om zogenaamde ‘verplaatsbare’ woningen om het tekort aan woningen snel aan te pakken. Dit is een trend in Nederland en de Volkskrant wijdt er op 16 november 2018 een artikel aan waarin Spark Village als voorbeeld genoemd wordt.

Amsterdam Oost Kwartetspel

 

Buurt leren kennen
Rochdale kwam voorjaar 2018 bij Kwartetwinkel met de vraag of wij een Amsterdam Oost Kwartetspel wilden maken. Wij pakten dit graag op. Hiervoor maakten we een lijst met categorieën en nadat Rochdale deze had goedgekeurd, ging onze fotograaf Les Adu op pad.

Het spel bevat vier projecten (renovatie en nieuwbouw) van Rochdale in Oost. Voor de rest kregen we carte blanche voor de invulling van het spel. Het eindresultaat is een uniek welkomstcadeau voor de nieuwe huurders van het project van Rochdale. Naast de projecten van Rochdale, die in de categorie wonen in oost zitten, komen onderwerpen aan bod als: architectuur, geschiedenis, uit in Oost, doen in Oost, ontspannen in Oost en winkelen. Op deze manier kunnen de nieuwe bewoners hun buurt op een ludieke manier leren kennen.

Blij verrast
‘De samenwerking met Kwartetwinkel verliep prettig en professioneel. Simon en Marlies wisten onze vraag snel om te zetten in een leuk concept dat daarna volgens planning is geleverd. We hebben de kwartetspellen onder andere uitgereikt aan nieuwe bewoners van containerwoningen op het Science Park op het moment dat zij de sleutel kregen. Ze waren blij verrast. Met het spel kunnen ze hun buurt nog beter leren kennen,’ zegt gebiedsregisseur Nicole Anbergen van woningstichting Rochdale over de samenwerking.

Wilt u ook een Kwartetspel op maat laten maken? Neem dan contact met ons op.