kwartet op maat hyperion

Bijzonder eindejaarsgeschenk voor docenten van Hyperion Lyceum

Voor het Hyperion Lyceum in Amsterdam Noord maakte Kwartetwinkel een heel bijzondere versie van het Amsterdam Noord Kwartet. Dit kwartet op maat gaf rector Elly Loman aan het einde van het jaar aan haar medewerkers cadeau.

Al maanden lag bij rector Elly Loman van het Hyperion Lyceum op het bureau een opvallende kerstkaart van Kwartetwinkel. Met de ludieke strip wilde Kwartetwinkel klanten erop wijzen dat de kerstman binnenkort weer in aantocht was en het tijd werd om een kerstpakket uit te zoeken. Wat moesten klanten dit jaar geven als kerstgeschenk? Een kwartet op maat natuurlijk!

kwartet kerstkaart
Ludieke kerstkaart van Kwartetwinkel.

Eindejaargeschenk voor medewerkers

Weliswaar niet voor een kerstcadeau, maar wel voor een bijzonder eindejaarsgeschenk benaderde Loman begin juni Kwartetwinkel. “Willen jullie een speciale versie maken van het Amsterdam Noord kwartetspel? Een kwartet op maat met het logo van het Hyperion Lyceum en onze gebouwen?” Het Hyperion Lyceum verhuisde afgelopen jaren verschillende keren binnen Noord en Loman wilde graag deze ‘reis’ weergeven op de achterkant van het kwartet.

Snel werden de foto’s doorgestuurd van de verschillende locaties en kon de productie van deze speciale editie van het Noord kwartet in gang worden gezet. De deadline was krap dus snel schakelen was belangrijk. Vormgeefster Anna de Wilde maakte een geheel vernieuwde achterkant van het kwartet met een schematische weergave van de verhuizing. Het logo van het Hyperion voegde ze toe aan het speciale kwartet (vier kaarten dus) met de gebouwen waar de school afgelopen jaren vertoefde.

kwartet op maat
Speciale versie van het Amsterdam Noord Kwartet met de verschillende locaties van het Hyperion Lyceum.

In het geheim afgeleverd

In het grootste geheim leverde Kwartetwinkel de kwartetten volgens afspraak begin juli af bij Loman. De docenten mochten dit immers nog niet weten. Half juli gaf ze als verrassing voor de medewerkers de kwartetten cadeau tijdens de afsluitingsbijeenkomst van het schooljaar. “De docenten waren erg blij en positief over deze verrassing”, zegt Elly Loman een paar dagen na de feestelijke bijeenkomst. De medewerkers hebben in ieder geval een leuk spel voor op de camping.

Wil je ook een kwartetspel op maat? Informeer naar de mogelijkheden en stuur ons een bericht.