Kwartet op maat

Vijf goede redenen waarom we Kwartetwinkel zijn begonnen

Het idee van Kwartetwinkel kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Met ons bedrijf hebben we een duidelijk doel voor ogen. Een kwartet kun je spelen in de klas, weggeven aan nieuwe huurders of als relatiegeschenk namens de ondernemersvereniging.

“Je verkoopt kwartetspellen, echt?” Het is de zoveelste keer dat ik op een verjaardag sta en iemand oprecht verbaasd en geïnteresseerd reageert wanneer ik vertel dat we kwartetspellen maken. Snel pak ik een Amsterdam Noord kwartet uit mijn tas en laat zien hoe het eruit ziet. Ik leg uit dat je door middel van de kaartjes van parken, winkels en zwemplekken de buurt ontdekt en alle leuke plekken van buiten leert. We bladeren door de foto’s van Eye, de Tolhuistuin, winkelcentrum Waterlandplein en de Buiksloterdijk.

En ik vertel dat we dit kwartet inmiddels honderden keren hebben verkocht: aan woningcorporaties, projectontwikkelaars, scholen en nog veel meer partijen. “Wat een leuk idee!”, zegt mijn gesprekspartner. “Zullen we een potje doen?”

Storytelling en impact

Kwartetwinkel zijn we niet zomaar begonnen. Wij geloven in de kracht van educatieve kwartetspellen. Wij, dat zijn Marlies Dinjens en Simon de Wilde, allebei tekstschrijver en docent uit Utrecht. Allebei houden we van taal, storytelling en creatieve projecten die een maatschappelijke impact hebben. Deze waarden komen allemaal samen in ons bedrijf Kwartetwinkel.

Kwartet in opdracht van corporaties

Inmiddels gingen er al duizenden spellen over de toonbank en maakten we een kwartet van Zutphen, Amsterdam Noord, Overvecht en werken we aan de ontwikkeling van diverse andere spellen. Zo maken we in opdracht van corporatie Rochdale een spel over Amsterdam Oost.

Dit zijn vijf belangrijke redenen waarom wij Kwartetwinkel hebben opgericht in de zomer van 2017.

 

Kwartet als bindmiddel

 1. Een kwartet spelen met mensen schept een band. In Overvecht hebben we een Kwartetfestival georganiseerd, waarbij burgemeester Jan van Zanen van Utrecht op een kleedje het kwartet speelde met bewoners uit Overvecht. Op het festival kwamen zeer diverse bewoners op een laagdrempelige manier met elkaar in contact door het spelen van een simpel potje kwartet.
  Kwartet als relatiegeschenk
  Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht speelt het kwartet.

   

Een kwartet als lesmateriaal

  1. Kwartetten zijn zeer geschikt om in te zetten voor educatieve doeleinden. Met een kwartet kun je de taal leren. Stichting Taal Doet Meer leert nieuwkomers in Utrecht de taal met het Overvecht kwartet. Met ons Tijdvakken Kwartet leren leerlingen op basisscholen en in het voorgezet onderwijs meer over de tien tijdvakken. Ook ontwikkelden we een les op basis van het Overvecht Kwartet op onder andere de Brede School Academie en de Weekendschool.
   Bekijk ook dit filmpje over onze lessen op de Brede School Academie.

   kwartet
   U in de wijk maakte een item over het Kwartetfestival in Overvecht.

 

KWartet als relatieschenk
Leerlingen van de Weekendschool krijgen les aan de hand van het Overvecht Kwartet

Lekker offline een spelletje doen

 1. In tijden van constant online en bereikbaar zijn is het heerlijk om een offline spel te doen. Een kwartet is hiervoor uitermate geschikt. Zonder googlen gaat er een wereld voor je open door het kwartet over jouw buurt te spelen.

Ideaal welkomstgeschenk voor bewoners

 1. Een kwartet is een ideaal welkomstgeschenk voor nieuwe bewoners. Woningcorporaties en projectontwikkelaars geven onze kwartetten cadeau wanneer huurders het huurcontract tekenen of kopers hun handtekening zetten bij de notaris. We maakten diverse spellen op maat, met het logo en de huisstijl van de opdrachtgevers, bijvoorbeeld voor Bouwinvest. Meer over dit project lees je hier. (Het artikel gaat verder onder de foto)

  Kwartet als welkomstgeschenk van corproatie
  Special editie van het Noord Kwartet in opdracht van Bouwinvest.

Origineel relatiegeschenk

 1. Op zoek naar een relatiegeschenk? Denk ook eens aan een kwartet! Onze kwartetten worden cadeau gegeven aan vrijwilligers, docenten, studenten, leerlingen, huurders en nieuwe ondernemers. Wat denk je bijvoorbeeld van een kwartet in jouw kerstpakket! Stel je eens voor: een kerstcadeau waar iedereen enthousiast op reageert, dat ’s avonds meteen wordt uitgepakt en gespeeld met de hele familie. Een cadeau dat herkenning en nostalgie oproept en tegelijkertijd zorgt voor een goede sfeer.“Eigen Haard geeft het Noord Kwartet aan onze vrijwilligers. Ze zijn erg blij met dit originele cadeau met alle leuke plekken in de buurt”, Elise Brouwer, Senior Medewerker Woonservice. De corporatie in Amsterdam geeft vrijwilligers in Noord het Amsterdam Noord Kwartet sinds vorig jaar cadeau.

Redenen genoeg dus om een kwartet te kopen! Diverse woningcorporaties, gemeenten, bedrijven, scholen, kerken, en ondernemersverenigingen gingen je voor!

Wil je meer weten? Aarzel niet en stuur ons een bericht